Akcie dopoledne v USA klesaly v čele s finančními tituly

20.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 20. dubna (ČTK) - Akcie amerických firem dopoledne na newyorské Wall Street klesaly, protože investoři hodnotili obezřetně výsledky hospodaření bank. Obchodníci se obávají, že lepší než očekávaná čísla za první čtvrtletí maskují větší problémy se špatnými úvěry.

Index Dow Jones v poledne newyorského času oslabil o 2,9 procenta na 7893 bodů. Index technologického trhu Nasdaq Composite se v 18 hodin SELČ snížil na 1614 bodů se ztrátou 3,5 procenta, ukázaly internetové stránky Yahoo Finance!

Investoři začali prodávat akcie z finančního sektoru, protože si začali z trhu odnášet zisky po šesti týdnech vzestupu. Obavy o kondici finančního sektoru zastínily i příznivou zprávu, že společnost Oracle převezme skupinu Sun Microsystems za 7,4 miliardy dolarů. PepsiCo navíc oznámila, že za šest miliard dolarů koupí dvě největší stáčírny svých nápojů.

Tyto zprávy přišly na trh na začátku týdne, kdy vrcholí vlna výsledků hospodaření za první tři měsíce roku. Investoři v nich budou hledat signály, že růst akcií z 12letých minim ze začátku března může pokračovat, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK