Koruna dopoledne výrazně oslabila

21.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. dubna (ČTK) - Česká měna dnes dopoledne výrazně oslabila vůči euru. Počáteční oslabení o 20 haléřů mírně korigovala a krátce po 10:00 se obchodovala ve srovnání s pondělním závěrem zhruba o 15 haléřů slabší na 27,15 Kč/EUR. Koruna ztratila také k dolaru, kde se pohybovala těsně pod hranicí 21 korun za dolar na 20,99 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Úvod nového dne přinesl podle analytika společnosti Patria Finance Tomáše Vlka koruně další značné ztráty. "Znovu jde o negativní vývoj v celém regionu tažený nárůstem averze k riziku. Po propadu na Wall Street dnes začala v červeném i Evropa, a to byl pro středoevropské měny signál vydat se na slabší hodnoty," uvedl Vlk. Dodal, že evropské trhy ale své ztráty už korigují, a tlak na měny v regionu by se tak měl zmenšit.

Podle Vlka nadále zůstávají důležité informace či spekulace o americkém bankovním sektoru a nové zprávy z firemní sféry. "Dnes má zveřejnit výsledky řada velkých společností. Vedle toho také vyjde v Německu index ekonomického sentimentu (ZEW), který by se podle očekávání měl zlepšit díky posledním fiskálním opatřením," doplnil Vlk.

Americký dolar k euru oslabil na 1,2939 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK