Americké akcie dopoledne po rozkolísaném obchodování vzrostly

21.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. dubna (ČTK) - Akcie amerických korporací šly dopoledne oběma směry. Nevalné výsledky nebo předpovědi hospodaření firem obnovily mezi investory otázky, jak rychle se bude ekonomika Spojených států oživovat z ekonomické recese. Před polednem si hlavní akciové indexy připsaly zisk.

Index Dow Jones v poledne newyorského času stoupl o 0,9 procenta na 7913,7 bodu. Index technologického trhu Nasdaq Composite v 18:00 SELČ vzrostl na 1632,4 bodu se ziskem 1,5 procenta, ukázaly internetové stránky Yahoo! Finance.

Akcie na Wall Street šly dopoledne na obě strany, investoři považovali za hlavní udavatele směru trhu bankovní tituly. Určitý sestup se očekával kvůli výrazné prodejní vlně z pondělí a nejistým podnikovým komentářům o ekonomice.

Horší výsledky hospodaření, než se očekávalo, nebo nepříznivé předpovědi do budoucna přinesly banka Bank of New York Mellon, strojírenský koncern Caterpillar a výrobce léčiv Merck & Co.

Za pondělí spadly hlavní akciové indexy na Wall Street o více než tři procenta. Pokles se podle analytiků očekával, protože akcie po březnovém 12letém minimu v posledních týdnech posílily o více než 20 procent, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK