Telefónica O2 poprvé nabídne internet bez paušálu za telefon

22.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. dubna (ČTK) - Telefónica O2 od 11. května poprvé nabídne připojení k internetu bez nutnosti platit paušál za telefonní linku. Například nabídka s rychlostí osm Mbit/s tak vyjde na 750 korun měsíčně. Zákazník proti nynějšímu modelu ušetří 81 korun. Firma to uvedla na dnešní tiskové konferenci.

Jako bonus zákazník k internetovému připojení získá základní nabídku internetové televize s 11 kanály. Pokud si k internetu objedná ještě mobilní připojení, vyjde jej paušál na 150 korun, u televize na 400 Kč a u telefonování od 81 Kč. Konkurence Telefóniky již připojení k internetu bez paušálu nabízí.

Možnost internetu bez paušálu za telefon je součástí kompletní změny nabízených služeb, k níž firma od 11. května přistoupí. Namísto balíčků Duo a Trio, kde měl zákazník přesně dané, které služby do něj patří, si nyní bude moci volit téměř libovolnou kombinaci buď k internetovému připojení, internetové televizi, nebo hlasovým službám. Sleva při kombinaci služeb se bude pohybovat od 100 do 400 korun měsíčně.

"Nabídku nadále stavíme na kvalitě stávajících služeb, hlavní rozdíl je však v možnostech jejich kombinování. Rozhodli jsme se rozbalit balíčky služeb. Jsme totiž přesvědčeni, že dnes si již zákazníci dokážou namíchat služby sami podle svých představ," uvedl viceprezident Telefóniky José Perdomo.

Další novinkou je sleva 100 Kč měsíčně ke službám O2 Internet na doma nebo k digitální televizi O2 TV. Tu získají ti zákazníci, kteří současně využívají mobilní tarify pro neomezené volání O2 Neon.

Firma měla na konci minulého roku 5,26 milionu zákazníků v mobilní síti a 1,9 milionu pevných linek. Služby ADSL využívá přes 630.000 zákazníků a O2 TV téměř 130.000 uživatelů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK