Globus nabídne ve svých hypermarketech pojištění

22.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. dubna (ČTK) - Řetězec Globus přijde po vzoru zahraničních hypermarketů jako první v Česku s pojištěním, které bude nabízet ve spolupráci s pojišťovnou Allianz. Uvedl to server iHNed.cz. Obě firmy budou ve speciálních stáncích v obchodech Globus nabízet pojištění domácností, autopojištění a cestovní pojištění. Podle serveru bude pojištění pro zákazníky obchodu levnější, než jaké by pořídili přímo v pojišťovně.

"Ano, tato služba se připravuje, bližší informace však sdělíme v pátek," řekl ředitel marketingu hypermarketů Globus Boris Malý.

Zatímco v zahraničí jsou tyto nejrůznější finanční služby přímo v obchodech už téměř běžné, v Česku je Globus průkopníkem, píše iHNed. Diskontní řetězec Penny Market je sice partnerem věrnostního programu AXA penzijního fondu, výhody se však vztahují pouze na platbu AXA kartou v prodejnách, při níž je možné získat bonus na účet penzijního připojištění.

Tesco rozjezd finančních služeb slibuje už delší dobu, zatím však nabízí pouze splátkový prodej. "O splátkový prodej je stále větší zájem. Meziročně objem poskytnutých úvěrů stoupá přibližně o třetinu," řekla mluvčí Teska Eva Karasová s tím, že Tesco plánuje rozšíření služeb a počítá s jejich zavedením v průběhu následujících 12 měsíců.

Splátkový prodej nabízí většina obchodníků, velkoobchod Makro pak vedle něj nabízí ještě Makro platební kartu.

Podle odborníků na maloobchodní trh bude pojištění z hypermarketů Globus úspěšné. "Pro zákazníka je důležité, aby vše pořídil na jednom místě. Navíc Globus má image dobrého řetězce a spolehlivého partnera, ke kterému se nabídka pojištění hodí," řekl Zdeněk Skála ze společnosti Incoma Research, která se zabývá průzkumem trhu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK