Sázkové firmy čekají k MS v hokeji rekordní zájem

23.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. dubna (ČTK) - Provozovatelé kurzového sázení očekávají, že letošní hokejové mistrovství světa ve Švýcarsku přinese vyšší objem sázek než v minulosti. Značnou pozornost totiž turnaj získal již předem díky účasti Jaromíra Jágra. Fotbal, dlouhodobě nejvíce sázený sport, letos žádný srovnatelný šampionát nepořádá. A sázející na rozdíl od loňska mohou u tuzemských kanceláři využívat i internet, vyplynulo z ankety ČTK.

Jednička trhu Tipsport, který loni při hokejovém MS vybral sázky za asi 200 milionů korun, očekává rekordní tržby. "Při absenci fotbalového šampionátu je MS v hokeji opravdu sázkařskou událostí roku," uvedl Jiří Hadrava z berounského Tipsportu.

Zhruba desetinový růst objemu sázek z loňských 90 milionů korun předpokládá Fortuna. "České mužstvo má slibné šance na úspěch a klienti mohou sázet i po internetu," poukázala Fortuna. Zmíněné internetové sázení, které letos spustilo pět předních tuzemských kanceláří, znamená i zavedení v zahraničí velmi populárních "live sázek", tedy sázení v průběhu zápasu. Třeba skandinávský operátor Unibet plánuje "live sázky" na všechny zápasy turnaje.

Jágr loni v době MS v hokeji bojoval o Stanleyův pohár v barvách New York Rangers a sázkaři se zaměřovali hlavně za moře. Letos má být NHL v ústraní.

"Účast Jaromíra Jágra - stále jednoho z nejlepší hokejistů světa - znamená obrovský mediální zájem a s ním spojený zájem sázejících," libovala si vedoucí klientského centra společnosti Chance Jana Pokorná s tím, že skutečnou sázkařskou žeň by mohl vyvolat postup nyní nefavorizovaného českého týmu až do závěrečných medailových bojů.

Hodně sázek bude vypsaných jen na českou hokejovou legendu. "Zda se dostane do all stars turnaje, či vstřelí na MS hattrick, a možné je i vsadit, zda vyhraje kanadské bodování českého týmu, či celého MS," uváděl příklady sázek na Jágra hlavní bookmaker firmy Synot Tip Pavel Krejčí.

Nabídka sázkových příležitostí se i díky internetovému sázení celkově rozšíří. Firmy se také kvůli boji o zákazníky předhánějí ve speciálních nabídkách a soutěžích. Sazka například snížila minimální vklad na pouhou korunu z dosavadních deseti korun. U Fortuny bude možné soutěžit každý den o fotoaparát.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK