Koruna dnes víceméně stagnovala na středečních hodnotách

23.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. dubna (ČTK) - Dnešní obchodování s korunou žádnou velkou změnu nepřineslo. Její kurz se před 17:00 pohyboval kolem 26,90 Kč za euro, což proti středečnímu závěru představuje posílení o jeden haléř. Také k dolaru koruna víceméně stagnovala kolem 20,65 za dolar, vyplývá z informací serveru Patria Online.

Koruna dnes podle Miroslava Frayera z Komerční banky prožila jednu ze svých klidných seancí, když se všechny obchody s evropskou měnou uskutečnily v rozmezí zhruba 15 haléřů. "Nejvýše se kurzový pár CZK/EUR zobchodoval za 26,945, což byla i dnešní otvírací hladina, naopak nejníže bylo dnes možné nakoupit euro za 26,80 Kč," uvedl.

Nepatrné zisky zaznamenal i maďarský forint, zatímco polský zlotý znatelně oslabil.

Koruně se z počátku dne dařilo i proti americkému dolaru, který ztrácel především díky příznivějším číslům indexů aktivity v eurozóně. Nejnižší kotace se dnes pohybovaly okolo 20,50 Kč/USD, nicméně závěr seance přinesl oslabení.

Konec týdne vyjde z pohledu regionálních makroekonomických událostí naprázdno, upozornil Frayer. "Nebude zveřejněn žádný indikátor, a tak středoevropské trhy budou ovlivněny vývojem na hlavních trzích," konstatoval.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK