Americké akcie dopoledne rostly díky výsledkům Fordu

24.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 24. dubna (ČTK) - Americké akcie dopoledne rostly díky tomu, že automobilový koncern Ford Motor přinesl lepší výsledky hospodaření za první čtvrtletí, než se očekávalo. Podnik během čtvrtletí přišel o méně peněz, než na konci minulého roku, a jeho akcie díky tomu vyskočily o 15 procent.

Index Dow Jones vzrostl v poledne newyorského času o 1,7 procenta na 8088 bodů. Index Nasdaq Composite se v 18 hodin SELČ zvýšil na 1690,8 bodu se ziskem 2,3 procenta.

Ford ve čtvrtletí prodělal 1,43 miliardy dolarů (zhruba 28,9 miliardy Kč) po zisku 70 milionů dolarů před rokem. Ztráta ale byla nižší, než se předpokládalo. Společnost také ujistila investory, že nebude usilovat o vládní úvěrovou pomoc. Tržby se ale meziročně propadly o 37 procent na 24,8 miliardy dolarů.

Výsledky Fordu přišly na trh v době, kdy investory zajímá výsledek takzvaných stresových testů v bankovním sektoru. Regulátoři testovali 19 největších finančních institucí v USA a výsledky sdělí jejich manažerům soukromě. Oficiální zveřejnění se chystá na 4. května, napsala agentura AP. Polední hodnoty indexů jsou z Yahoo! Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK