Kurz koruny během dopoledního obchodování téměř stagnoval

29.04.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. dubna (ČTK) - Nepatrně slabší na úrovni kolem 26,78 za euro se dnes dopoledne pohyboval kurz české měny. K dolaru si dnes koruna proti úternímu závěru připsala mírný zisk, v 10:30 se její kurz pohyboval kolem 20,30 Kč/USD, vyplývá z informací serveru Patria Online.

Koruna již delší dobu setrvává v poměrně úzkém pásmu, zatímco ostatní měny v regionu posilují. "Další spekulace o amerických bankách drží na uzdě chuť investorů riskovat. Přesto na hlavních evropských trzích sledujeme růst, na který reagují i měny v našem regionu. Koruna však opět zůstává zpět a zisky zlotého a forintu ji příliš nemotivují," komentoval dopolední dění analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Koruna i dnes postrádá nové statistiky, vše se nadále točí kolem vývoje ve světě. Dolar v úterý přerušil svůj růst a začal ztrácet. Dnes se proti euru pohybuje na 1,3190, když tomuto pohybu pomohla úterní lepší čísla z americké ekonomiky.

Dnes je na programu americký HDP za první čtvrtletí. "Trh očekává lepší výsledek než v posledním čtvrtletí minulého roku, i tak by ale mělo jít o výrazný propad. Důležité budou rovněž detaily, hlavně síla, respektive slabost spotřebitelské poptávky. Dnes zasedá Fed a výsledky jednání budou oznámeny večer. Změna sazeb je nepravděpodobná a stejně tak změna v kurzu kvantitativního uvolňování peněz. Velký vliv na trh tak nečekáme," dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK