Americké akcie dopoledne na Wall Street mírně klesly

01.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 1. května (ČTK) - Akcie amerických korporací dopoledne na Wall Street mírně oslabily. První květnový den na trhu poznamenala slabá čísla o zpracovatelském průmyslu a výsledky hospodaření některých společností za první čtvrtletí.

Index Dow jones se v poledne newyorského času snížil o desetinu procenta na 8159,3 bodu. Index technologického trhu Nasdaq Composite se v 18 hodin SELČ snížil na 1711,4 bodu se ztrátou jedné třetiny procenta.

Wall Street má za sebou nejlepší měsíc za devět let. Mezi investory v dubnu zesílil optimismus, že se ekonomika za hospodářské recese již stabilizuje.

Zakázky pro americké výrobní závody se v březnu ale snížily o 0,9 procenta, což byl proti očekávání o 0,3 procentního bodu výraznější pokles. Dodávky zboží z továren klesly osmý měsíc za sebou, což je navíc rekordní řada. Data dnes uvedlo americké ministerstvo práce a vyplývá z nich, že je recese americké ekonomiky vážná.

Výsledky hospodaření za první čtvrtletí dnes zveřejnil MasterCard. Očekávání investorů nenaplnil vývojem tržeb, napsala agentura AP. Polední hodnoty indexů jsou ze stránek Yahoo! Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK