Týden.cz: Nejvíce z velkých bank brali manažeři České spořitelny

01.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. května (ČTK) - Největší platy ze tří největších tuzemských bank, tedy České spořitelny, Československé obchodní banky a Komerční banky, brali v minulém roce manažeři spořitelny. Uvedl to server Týden.cz.

Generální ředitel České spořitelny a jeho náměstci si loni podle webu rozdělili sumu 95,5 milionu korun. Na jednoho tak vychází částka 13,6 milionu. Naproti tomu šest členů představenstva ČSOB si loni přišlo na 72,1 milionu korun. V průměru tak každý z nich bral zhruba dvanáct milionů. Vyplývá to z výročních zpráv bankovních domů.

Představenstvo ČSOB si oproti roku 2007 výrazně pohoršilo. Tehdy totiž jejich příjmy dosáhly výše 322,3 milionu korun. Zasloužil se o to ale mimořádný bonus ve výši necelých 269 milionů korun, který manažeři dostali za růst zisku banky v letech 2004 až 2006.

Nejnižší příjmy z velké bankovní trojky měli manažeři Komerční banky. Jejich průměrný příjem včetně odměn od dceřiných společností dosáhl výše 8,1 milionu korun. Nejvyšší příjem měl předseda představenstva Laurent Goutard, který na konci roku zamíří do Société Générale, která je největším akcionářem Komerční banky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK