Continental Air kvůli chřipce omezily lety do Mexika

01.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Houston 1. května (ČTK) - Americká letecká společnost Continental Airlines snížila kvůli nebezpečí prasečí chřipky počet míst v letech z USA do Mexika na polovinu. Podnik dnes uvedl, že změny spustí v pondělí a že si je vynutil propad poptávky mezi cestujícími. Z amerických leteckých přepravců létá Continental do Mexika nejvíce.

Continental dodal, že s cestujícími bude spolupracovat na zajištění cesty, kam se potřebují dostat. Společnost bude do Mexika létat menšími letadly a méně často. Na všech 29 mexických destinacích, kam létá, se ale bude snažit zachovat alespoň některé spoje.

Continental za této výjimečné situace pozměnil i reklamační řád. Cestujícím se zamluvenými letenkami do Mexika je podnik ochoten změnit cestovní plán bez penále. Počet odletů se sníží zhruba o 40 procent. Dosud měl podnik v týdenním letovém řádu kolem 450 letů do Mexika, napsala AP.

Celosvětově zatím podle Světové zdravotnické organizace WHO nákazu novým virem potvrdilo 13 států, podle jiných zdrojů již 14. Až na jednu si všechny oběti virus chřipky vyžádal v Mexiku, kde je potvrzeno 12 takových úmrtí a desítky dalších se prověřují; ve Spojených státech zemřelo jedno mexické dítě ve věku 23 měsíců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK