Adidas má kvůli propadu tržeb o 97 procent nižší zisk

05.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 5. května (ČTK) - Německý výrobce sportovního oblečení a obuvi Adidas vytvořil v prvním letošním čtvrtletí čistý zisk pět milionů eur (asi 133,2 milionu Kč). To je o 97 procent méně než loni. Za poklesem zisku je hlavně vliv hospodářské krize, který se projevuje propadem tržeb, respektive slabší spotřebitelskou poptávkou.

Ve stejném období loni měl Adidas čistý zisk 169 milionů eur a tržby 2,62 miliardy eur. V letošním prvním čtvrtletí tržby klesly o dvě procenta na 2,58 miliardy eur.

Do skupiny Adidas patří kromě stejnojmenné značky sportovního oblečení a doplňků značky Reebok a TaylorMade Adidas Golf. Management očekává, že tržby se budou snižovat i v letošním roce, a to zhruba do pěti procent, informovala agentura AP.

"V prvním čtvrtletí jsme se potýkali s řadou problémů ekonomické i tržní povahy," řekl šéf Adidasu Herbert Hainer. "Naše výsledky významně ovlivnil růst cen vstupů, vliv devalvace měn a náklady na restrukturalizaci," dodal Hainer. Některé z těchto důvodů přetrvají i během roku, postupně ale podle něj vymizí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK