V RM-Systému dnes padl rekord objemu obchodů

05.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. května (ČTK) - Na české burze RM-Systém dnes padl rekord v objemu obchodů. Zejména drobní a střední investoři prodali a nakoupili akcie za více než 128 milionů korun. Dosavadním maximem za šestnáct let činnosti trhu bylo 96,2 milionu korun z loňského ledna. ČTK to dnes oznámil ředitel pro strategii a marketing RM-Systému Jiří Vodička.

Nejvíce obchodované byly akcie energetické skupiny ČEZ, které bylo na rozdíl od pražské burzy možné stále získat s nárokem na očekávanou dividendu 50 korun na akcii před zdaněním. Akcií ČEZ změnilo majitele za více než 40 milionů korun.

Investoři dále aktivně obchodovali zejména akcie těžební společnosti NWR (30,5 milionu korun), Erste Group Bank (21,7 milionu korun) a operátora Telefónica O2 (14,2 milionu korun).

Na pražské burze, která je doménou pro velké tuzemské i zahraniční investory, se dnes zobchodovaly akcie za 3,2 miliardy korun. Dříve mimoburzovní trh RM-Systém je burzou teprve od loňského prosince. "Jako burza začíná být RM-S transparentnější a je více v zájmu nejen malých ale i větších investorů," uvedl Vodička.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK