Akcie na Wall Street po zisku z minulého týdne dopoledne klesly

11.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 11. května (ČTK) - Investoři si z amerického akciového trhu dopoledne odnášeli předchozí zisky a hlavní indexy klesaly. Na ústup se vydaly zejména tituly z finančního sektoru, které šly minulý týden vzhůru.

Index Dow Jones se v poledne newyorského času snížil o 1,6 procenta na 8439,6 bodu. Na trhu s technologickými tituly a menšími firmami oslabil index Nasdaq Composite na 1731 bodů se ztrátou jedné poloviny procenta, ukázaly v 18 hodin SELČ internetové stránky Yahoo! Finance.

Tři z bank, které podle vyjádření vlády z minulého týdne mají dost kapitálu, aby překonaly hlubší recesi, dnes oznámily, že vydají kmenové akcie. Peníze za ně použijí na splátky půjček, které získaly loni na podzim v rámci vládního programu na úlevu finančnímu sektoru.

Kmenové akcie chtějí vydat U.S. Bancorp, Capital One Financial Corp. a BB&T Corp. Mohly by za ně získat 1,5 až 2,5 miliardy dolarů.

"Jsou tu jisté realizace zisků," uvedl šéf společnosti Cornerstone Wealth Management. "Minulý týden to tu hodně rostlo, hlavně ve finančním sektoru," citovala ho agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK