SG Equipment Finance klesly obchody o 27 pct na 1,6 mld. Kč

12.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. května (ČTK) - SG Equipment Finance Czech Republic (SGEF), která se během posledních měsíců stala druhou největší leasingovou firmou v ČR, uzavřela za první čtvrtletí obchody za 1,6 miliardy Kč. Proti stejnému období roku 2008 tak vykázala pokles o 27 procent. Společnost to dnes oznámila ČTK v tiskové zprávě.

Celý český leasingový trh movitých věcí klesl podle údajů České leasingové a finanční asociace do konce března o více než polovinu na 10,7 miliardy korun.

Tržní podíl SGEF přesáhl na trhu leasingu dopravní techniky, autobusů, letecké techniky, high-tech, strojů a zařízení a nemovitostí 20 procent. Firma se nezabývá financováním osobních a užitkových automobilů.

SGEF, která patří k bankovní skupině Société Générale, byla založena v roce 1996. Specializuje se na vybrané průmyslové obory a služby, nabízí financování zejména pro investice do polygrafických, obráběcích, výrobních a stavebních strojů, zemědělské i lesnické techniky a prostředků pro hromadnou přepravu zboží a osob.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK