Tn.cz se do budoucna zaměří hlavně na videozpravodajství

14.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. května (ČTK) - Internetový server Tn.cz patřící do skupiny kolem televize Nova se chce do budoucna zaměřit především na videozpravodajství. Řekl to dnes šéfredaktor internetového zpravodajství Novy Zdeněk Šámal. Cílem společnosti je vytvořit nejrychlejší domácí server s nabídkou zpravodajských videí. Z domovské stránky by naopak měl například zmizet bulvární server Red news, který má být součástí magazínového zpravodajství.

Generální ředitel Novy Petr Dvořák připustil, že se firmě nepodařilo splnit loni vytyčený cíl být do roka mezi třemi tuzemskými nejnavštěvovanějšími servery. Přesto byl podle něj server Tn.cz, jehož jméno je složené z iniciál nejsledovanějšího pořadu Novy, Televizních novin, nejrychleji rostoucím tuzemským serverem. "Dostali jsme se na úroveň milionu reálných uživatelů za měsíc," uvedl Dvořák.

Nejvyšší měsíční návštěvnost v únoru, který je posledním měsícem s dostupnými údaji průzkumu Netmonitor, měl tradičně portál Seznam.cz se 4,57 milionu uživatelů. Následoval zpravodajský iDnes.cz s 3,12 milionu lidí a rovněž zpravodajské Novinky s návštěvností 3,03 milionu. Portál Centrum.cz na čtvrtém místě měl 2,89 milionu návštěvníků. Tn.cz ve stejném měsíci navštívilo 823.000 lidí, stránky nova.cz pak 1,23 milionu návštěvníků.

Zástupci Novy dnes představili nový vzhled webu, který má stavět na silných stránkách serveru. "Nová homepage je zaměřena především na zpravodajství a videozpravodajství," uvedl ředitel internetu Daniel Grunt. Nová úprava webu je podle něj přehlednější, jednodušší a čistší, přináší také změny v podrubrice Magazín.

U příležitosti roční existence Tn.cz připravila Nova na všech svých televizních programech propagační kampaň, která poběží ode dneška až do konce června.

V létě plánuje Tn.cz nově vysílat přímé přenosy z některých hudebních festivalů. Do budoucna budou moci návštěvníci serveru sledovat živě zápasy v Česku méně populárních sportů, jako je například lakros. Více prostoru než doposud hodlá společnost věnovat videoreklamě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK