Koruna mírně oslabila vůči euru i dolaru

14.05.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. května (ČTK) - Česká měna dnes oslabila vůči oběma hlavním světovým měnám. V závěru obchodování koruna klesla na 26,89 Kč za euro a Kč 19,79 za dolar. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka se koruna dnes pohybovala na slabších úrovních a dostala se až na 27,08 Kč/EUR. Motivem k oslabování byl negativní vývoj akcií v Evropě.

Český statistický úřad dnes zveřejnil březnovou statistiku maloobchodních tržeb v ČR. Celkové maloobchodní tržby v březnu bez sezonního očištění meziročně klesly o 1,1 procenta.

Podle Ivony Hrušové z Next Finance byly finanční trhy dnešními daty mírně pozitivně překvapeny. Koruna ale na statistiky o maloobchodu posílením nezareagovala. "Nikomu se nechce měnit svá očekávání jen na základě jednoho čísla před klíčovou páteční statistikou hrubého domácího produktu," uvedla Hrušová.

Americký dolar podle Vlka pokračuje v nevýrazných výkonech a v rámci tohoto týdne stále hledá směr. Kolem 17:00 posílil na 1,3590 USD/EUR s podporou oslabujících akcií a také horších čísel z amerického trhu práce. Tam znovu výrazně přibylo žadatelů o dávky v nezaměstnanosti, dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK