Fio, burzovní společnosti vzrostly objemy obchodůt

20.07.2009 | , Fio banka
Tiskové zprávy


(Praha, 16.7.2009) Fio, burzovní společnost, největší on-line broker v ČR, zprostředkovala ve druhém čtvrtletí roku 2009 obchody v celkovém objemu 54,3 miliard korun, zhruba o čtvrtinu více než v předchozím kvartálu. Počet nových klientů za stejné období přesáhl 2.100.

Ve druhém čtvrtletí roku 2009 zprostředkovala Fio, burzovní společnost obchody s investičními nástroji v objemu 54,3 miliard korun. Samotné obchody s akciemi tvořily 45,9 miliard korun. Meziročně se tak celkový objem obchodů zvýšil o cca 10 %, oproti minulému kvartálu dokonce téměř o čtvrtinu. Od dubna do června navýšila společnost počet svých klientů o cca 2.100, což oproti počtu nových klientů ve stejném období loňského roku činí nárůst téměř o 50 %.

V průběhu druhého kvartálu Fio, burzovní společnost dále registrovala zvýšený zájem o obchodování na amerických trzích, kde klienti realizovali cca 30 % objemu obchodů. Větší zájem měli o americké akcie, především však opět vzrostl objem obchodů s komoditami a měnami na burze v Chicagu, a to téměř trojnásobně.

„Akciové trhy po celém světě prošly v průběhu druhého kvartálu dramatickými růsty. Americký index S&P500 zaznamenal nejsilnější čtvrtletní růst za posledních 10 let. Po výrazných poklesech z předchozích období začali investoři opět vstupovat do pozic, když nákupní apetit podporovaly spekulace o rychlém oživení světové ekonomiky. Zlepšená situace přilákala na trh nové investory, což se pozitivně odrazilo v nárůstu počtu klientů. Částečné uklidnění sentimentu a zlepšený budoucí výhled se projevil i v růstu zprostředkovaných objemů obchodů, které se oproti úvodu roku zvýšily zhruba o čtvrtinu. V červnu pak po růstu trhy začaly hledat směr kam dále a snížila se i likvidita, “ uvádí k tomu obchodní ředitel Jan Bláha.

Fio, burzovní společnost
Vendula Žaloudíková

tel. +420 224 346 337, Mobil: +420 724 346 337
e-mail: vendula.zaloudikova@fio.cz

 


Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy