Pavel Kafka ke konci roku po 15 letech končí jako šéf Siemensu

27.07.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. července (ČTK) - Dlouholetý generální ředitel skupiny Siemens v Česku Pavel Kafka (60) ke konci roku odchází z funkce, nahradí jej Eduard Palíšek (46). Pro svůj odchod se Kafka údajně rozhodl již před dvěma lety. Informaci dnes zveřejnil server iHNed.cz, firma ji následně potvrdila v tiskové zprávě.

"Jde o běžnou generační výměnu. Generální ředitel Kafka držel evropský rekord ve funkci v rámci koncernu," řekl serveru iHNed.cz mluvčí Siemensu Petr Sedláček. "Patnáctileté působení Pavla Kafky lze jednoznačně hodnotit jako velmi úspěšné," uvedla Brigitte Edererová, která je zodpovědná za aktivity skupiny Siemens v regionu střední a východní Evropy.

Palíšek od roku 1996 vede závod Siemens Industrial Turbomachinery v Brně. V minulosti působil například v průmyslových společnostech Alstom Power či ABB Energetické systémy.

Další změnou ve vedení skupiny Siemens je výměna finančně ekonomického ředitele. Radomíra Šimka, který tuto funkci zastával 13 let, nahradí od října letošního roku dosavadní finančně-ekonomický ředitel řecké pobočky skupiny Siemens Rudolf Fischer (52). Šimek podle tiskového prohlášení bude zastávat novou funkci v mateřském koncernu Siemens AG.

Siemens patří mezi největší světové elektrotechnické a elektronické koncerny; v nejméně 190 zemích zaměstnává na 400.000 lidí. V tuzemsku patří k největším zaměstnavatelům - v českých firmách skupiny pracuje 12.500 lidí, zhruba čtvrtina z nich na severu Moravy. V obchodním roce končícím loni v září klesl obrat tuzemských firem skupiny o 36 procent na 44 miliard korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK