ÚOHS povolil spojení PPF Group N.V. a pěti firem z ECM GROUP

27.07.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 27. července (ČTK) - PPF Group N.V. se sídlem v Nizozemsku a pět realitních firem ze skupiny ECM GROUP se může spojit do nového realitního fondu. Fúzi povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). ČTK to dnes řekl Filip Vrána z tiskového oddělení antimonopolního úřadu. Úřad nemá proti spojení námitek.

"Aktivity spojujících se soutěžitelů se překrývají zejména v oblasti pronájmu nebytových prostor. Vzhledem k nízkým tržním podílům nevzbuzuje fúze obavy z narušení hospodářské soutěže," uvedl Vrána.

Mediální zástupce ECM Group Milan Vodička již dříve ČTK řekl, že úřad posuzoval vložení aktiv PPF Group a společností City Tower, ECM City Empiria, ECM Offices Libeň, Varenská Office Center a Tabula Maior do specializovaného realitního fondu FCP se sídlem v Lucembursku.

Fond se zaměří na investice do nemovitostí sloužících k dlouhodobému pronájmu. "Jde o jednu z konkrétních dílčích transakcí, která souvisí se vznikem nového realitního holdingu PPF ECM Holding," uvedl Vodička na konci června v době, kdy se ÚOHS začal spojením PPF N.V. a pěti firem z ECM Group zabývat.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK