Co týden dal?

02.08.2002 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Léto pokračuje plným tempem, vedra mírně polevila, ale server www.finance.cz pro Vás přesto denně připravuje spoustu novinek a zajímavostí. V týdenním souhrnu si teď můžete přečíst co jste během týdne nestihli nebo zameškali.

Anketa

Anketní otázka se tento týden týkala letních dětských táborů. Ptali jsme se Vás, jestli je pro vás cena několika tisíc za dětský tábor akceptovatelná či nikoliv. Naštěstí a k radosti nás všech v redakci zjišťujeme, že své ratolesti na tábory posíláte a že finanční stránka není až tak důležitá. Plných 63% z Vás děti na tábor posílá, nebo by poslalo a nebylo by to pro ně finanční zátěží. 19% čtenářů však děti na letní tábor poslat nemohou, finanční zátěž by byla příliš vysoká a velké procento (18%) z Vás by své dítě na tábor neposlalo. U této skupiny nejspíš přežívá předsudek pionýrských táborů. To je velká škoda, především pro jejich ratolesti

Posledních 7 dní ve světě:

Pátek 26.7.2002: Palestinští policisté dnes v Gaze zatkli několik osob, které údajně pomohly Izraeli při přípravě likvidační akce vůdce Hamasu Sáliha Šihady. Prohlásil to jeden z předáků.
Sobota 27.7.2002: Nejméně 83 osob zahynulo při pádu vojenské stíhačky mezi diváky letecké show v západoukrajinském Lvově. Oznámila to agentura ITAR-TASS.
Neděle 28.7.2002: Izraelský premiér Ariel Šaron nařídil armádě, aby usnadňovala každodenní život palestinskému civilnímu obyvatelstvu, které není zapojeno do terorismu.
Pondělí 29.7.2002: Slovenský opoziční vůdce Vladimír Mečiar dnes před novináři pochválil nového českého premiéra Vladimíra Špidlu za postoj ke Slovensku.
Úterý 30.7.2002: Sebevražedný atentátník dnes v centru Jeruzaléma odpálil nálož. Podle aktualizované bilance agentury AFP zranil sedm lidí. Sám při útoku přišel o život.
Středa 31.7.2002: Někteří osobní strážci Usámy bin Ládina jsou mezi stovkami zajatých bojovníků Al-Káidy a Talibanu na americké vojenské základně na Kubě.
Čtvrtek 1.7.2002: Palestinská radikální organizace Hamas je odhodlána zavraždit 100 Izraelců za každého svého vůdce, jehož zlikviduje Izrael.

Posledních 7 dní v ČR:

Pátek 26.7.2002: Projekt Internet do škol i další části Státní informační politiky ve vzdělávání začal prošetřovat Nejvyšší kontrolní úřad.
Sobota 27.7.2002: Policejními automobily odjeli z hraničního přechodu v Rozvadově na Tachovsku minulou noc Romové, kteří se neúspěšně pokusili vycestovat z České republiky
Neděle 28.7.2002: Podzimní summit NATO by mohly v hlavním městě provázet nejméně tak silné pouliční protesty jako předloňské pražské zasedání Mezinárodního měnového fondu a Světové banky.
Pondělí 29.7.2002: Za loňskou vraždu majitele pražského baru půjde jedenadvacetiletý Bohuslav Smital na 13 let do vězení. Přiznal se, že ho loni v červenci zabil kuchyňským nožem v jeho bytě.
Úterý 30.7.2002: Inspekce ministra vnitra zjistila, že se policejní statistiky falšovaly ne na jednom, ale na dvou policejních odděleních v Brně.
Středa 31.7.2002: Definitivní podoba vládního prohlášení bude hotova až v pondělí 5. srpna, pouhý den před tím, než s ním kabinet předstoupí před Poslaneckou sněmovnu.
Čtvrtek 1.7.2002: Fakultní nemocnice by měly dostat k dosavadním příjmům od zdravotních pojišťoven za léčení pacientů peníze z rozpočtu školství na výuku lékařů, vědu a výzkum.

Posledních 7 dní na našem serveru:

A co je nového na našem serveru? Všeobecné okurkové sezoně skoupé na nové události se úspěšně bráníme a připravili jsme i tentokrát pro Vás spoustu zajímavých novinek. Na www.finance.cz/dane-a-mzda/kalkulacky-a-aplikace/nemovitost  pro Vás zveřejňujeme různé články týkající se bydlení. Tento týden jsme pro Vás zveřejnili první dva díly seriálu o vstupních dveřích. Další si můžete přečíst příští týden. V sekci penzijní připojištění přibyl nový článek v sekci Rádce. Dozvíte se, k čemu slouží Penzijní plán a Statut penzijního fondu. Sekce Kapitalový trh je denně zásobena nejaktuálnějším a nejrozsáhlejším kapitálovým zpravodajstvím z domácích i zahraničních trhů. Stačí se podívat zde. Koruna vůči dolaru a euru výrazně posilovala až do intervencí Národní banky a do jejího pravidelného zasedání koncem července. Jak se kurz koruny vyvíjel od počátku roku se můžete podívat v sekci GRAFY. V sekci Ekonomika pro vás máme každý týden aktuální a úplná domácí makroekonomická data.

Sledujte www.finance.cz a budete vědět více!

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU