ČSOB v srpnu nabízí kombinaci pojištění a investice do alternativních energií

06.08.2009 | , ČSOB
Tiskové zprávy


ČSOB na srpen připravila možnost spojit investice do obnovitelných zdrojů energie se životním pojištěním i oblíbenou strukturu fixovaného clicku. Maximal Invest – ČSOB Alternativní energie plus garantuje návratnost investice v době splatnosti a může přinést až 50% výnos.

Současně je Maximal Invest i životním pojištěním pro případ dožití. Global Partners ČSOB Fixovaný click 8 (dále jen ČSOB Fixovaný click 8) je zajištěným fondem, který po třech letech a šesti měsících nabízí 100% ochranu vložených peněz a investici zhodnotí minimálně o 5 %. Maximální výnos v době splatnosti může dosáhnout 16 %.

„Zajištěný fond Maximal Invest – ČSOB Alternativní energie plus umožňuje investovat do firem, které se zabývají rozvojem a výrobou technologií alternativní energie. V tomto odvětví vidíme vysoký potenciál. Již nyní spotřeba energie vyžaduje hledání způsobů odpoutání se od tradičních energetických zdrojů – nafty, uhlí a zemního plynu. Navíc se celosvětové investice do výroby alternativní energie nezastavily ani v době recese. Vzhledem k atraktivnímu odvětví a nízkým cenám akcií předpokládáme, že Maximal Invest přinese klientům za 5 a půl roku výnos až 50 %. Což je výrazně více než mohou nabídnout  i nejlépe úročené spořící produkty. Připočteme-li k tomu i poskytnutí 100% ochrany klientových peněz a pojištění zdarma, tak můžeme mluvit o opravdu unikátním produktu,“ uvedl Pavel Kratochvíl, výkonný manažer segmentu Spoření a investice ČSOB.

Maximal Invest - ČSOB Alternativní energie plus není jen prostředkem zhodnocení peněz, ale také životním pojištěním. Klienti jsou zdarma pojištěni proti úrazové invaliditě až do výše 500 000 korun. Mají dále možnost připojištění mrti následkem úrazu již od 6 Kč měsíčně a trvalého tělesného poškození následkem úrazu od 14 Kč měsíčně. Pro klienty starší 54 let a 6ti měsíců je také možnost ročních daňových odpočtů až do výše 12 000 korun. Úpis Maximal Investu končí k poslednímu srpnu. Fond bude splatný k 9. 3. 2015. Podkladový koš neobsahuje jen akcie společností zabývajících se alternativní energií, ale i výrobou tradiční energie. Toto rozložení by mělo přinést klientům vyšší výnos i jistotu. Maximální výnos za dobu trvání fondu může dosáhnout až 50 %. Každá rostoucí akcie k celkovému výnosu přispívá 50% fixní sazbou. Každá klesající akcie pak svoji reálnou hodnotou. Jde o zajištěný fond, tudíž i při poklesu akcií je zajištěn návrat vložené investice. Minimální jednorázový vklad představuje 30 000 korun.

ČSOB Fixovaný click 8 je zajištěný fond splatný k poslednímu únoru 2013. Investiční období je rozděleno na tři mezidobí (přičemž poslední je delší). Po prvním roce klient získá fixní výnos ve výši 4 %. V dalších mezidobích se mu dle vývoje akcií v koši připíše minimálně 0,5 %, maximálně 6 %. Minimální výnos fondu při splatnosti tak dosáhne  5 %, maximální se může dostat až na 16 %. Celkový připsaný výnos pak závisí na průměrném výnosu 30 akcií v podkladovém koši zajištěného fondu proti jejich počáteční hodnotě. Každá akcie s pozitivním vývojem přispívá 6 %, každá s negativním vývojem svou skutečnou výkonností. Po šesti měsících trvání investice je výnos z fondu osvobozen od daně z příjmu fyzických osob.
 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy