Koruna dnes oslabila vůči euru i dolaru

11.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. srpna (ČTK) - Česká měna dnes oslabila vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 17:00 koruna vůči euru oslabila na 25,80 Kč/EUR, k dolaru klesla na 18,24 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka dnes středoevropské měny zasáhla korekce na akciích. Koruna oslabila proti euru na 25,80 a je proti pondělku zhruba o půlprocento slabší. Výraznější ztráty si připsal polský zlotý i maďarský forint, dodal Vlk.

Markéta Šichtařová z Next Finance uvedla, že koruna se stejně jako ostatní středoevropské měny ohlížela na vývoj v regionu. "Zde bylo klíčovou událostí snížení ratingu od agentury Standard & Poor's pro Lotyšsko a Estonsko," poznamenala Šichtařová s tím, že agentura zároveň varovala, že podobný osud může potkat i Litvu. Následně oslabily všechny středoevropské měny.

Americký dolar kolem 17:00 mírně posílil na 1,4144 USD/EUR. Během odpoledne dolar podpořil vyšší růst produktivity práce v USA. Pozornost se zaměřuje na středeční výstup z jednání americké centrální banky (Fed). Ten by měl přinést další přesně dávkovanou informaci o výstupu ze současné extrémně uvolněné politiky, doplnil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK