iDnes: Zaměstnanci SkyEurope dnes rozhodnou, zda firma zkrachuje

14.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. srpna (ČTK) - Nejbližší budoucnost slovenské letecké společnosti SkyEurope mají v rukou zaměstnanci. Vedení firmy je požádalo, aby souhlasili s odkladem červencové mzdy. Pokud většina zaměstnanců dnes do 17:00 návrh nepodpoří, správce ukončí provoz firmy. S odvoláním na hromadný vnitrofiremní e-mail to uvedl server iDnes.cz.

Dopis a jeho verzi údajně potvrdili serveru dva zaměstnanci SkyEurope z Bratislavy a Prahy. Manažerka lidských zdrojů Beatrix Kissová v něm žádá zaměstnance, aby kývli na to, že v úterý dostanou jen týden ze své červencové mzdy a zbytek do patnácti dnů.

"Ztratili jsme schopnost garantovat cokoliv, dokud k nám nevstoupí investor," cituje server Kissovou. Pokud podle ní zaměstnanci návrh přijmou, může firma získat možnost přežít. "Tohle je naše poslední šance," dodala prý manažerka.

Dnes se současně očekávala jiná významná zpráva ze Slovenska, kde firma sídlí. Ve tři odpoledne vypršelo ultimátum na zaplacení dluhů, které dalo aerolinkám letiště ve Vídni. Pokud SkyEurope nezaplatí, přestane o půlnoci Vídeň odbavovat její pasažéry.

SkyEurope se dlouhodobě potýkají s dluhy, aktuálně fungují pod soudní ochranou před věřiteli.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK