EK schválila státní pomoc pro německou IKB až za sedm miliard eur

17.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brusel 17. srpna (ČTK) - Evropská komise schválila státní pomoc pro IKB Deutsche Industriebank až za sedm miliard eur (180 miliard Kč). Komise to uvedla v dnešní zprávě. Dodatečná finanční podpora byla nezbytná, aby bance zajistila likviditu a ochránila finanční stabilitu Německa.

Podle komise se Německo zavázalo, že do tří měsíců poskytne upravený plán restrukturalizace IKB. "Tato pomoc poskytne bance hotovost pro následující měsíce a umožní jí nadále půjčovat ekonomice," uvedla ve zprávě komisařka unie pro hospodářskou soutěž Neelie Kroesová.

Německé úřady se zavázaly, že přepracují plán restrukturalizace banky, aby odpovídal změnám v celkovém ekonomickém klimatu, dodala komisařka. Slíbila, že komise pak plán posoudí pečlivě a rychle.

IKB je středně velká soukromá banka, která zaměřila své služby na středně velké podniky. IKB je první bankou v Německu, která dostane státní pomoc na vyrovnání škod, které v roce 2007 způsobily špatné investice do cenných papírů, napsala agentura Reruters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK