Akcie v USA dopoledne klesly zhruba o dvě procenta

17.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 17. srpna (ČTK) - Akcie na amerických trzích dopoledne klesly zhruba o dvě procenta, protože se investoři obávají slabých výdajů spotřebitelů. Dnešní ztráty akcií navázaly na páteční pokles po znepokojivé zprávě o spotřebitelské důvěře z USA.

Klíčový index Dow Jones v poledne newyorského času oslabil o 1,6 procenta na 9165,6 bodu. Index Nasdaq Composite se v 18 hodin SELČ snížil na 1938,7 bodu se ztrátou 2,4 procenta. O dvě procenta klesl širší trh, který představuje pětistovka předních titulů burzy na Wall Street.

Dolů šly i akcie v Asii a Evropě. Index burzy v Šanghaji ztratil téměř šest procent a evropské akcie byly proti pátku slabší o 1,5 procenta. Investoři při poklesu akcií vyhledávají jistější investice, a proto dnes naopak rostly ceny amerických vládních obligací.

Akcie na Wall Street klesaly napříč odvětvími. Obchodníci se obávají, že neochota spotřebitelů utrácet zhorší další čtvrtletní výsledky hospodaření. Za druhé čtvrtletí přišly firmy se solidními čísly díky snižování nákladů a ne díky vyšším tržbám, připomněla agentura AP. Polední hodnoty indexů jsou z Yahoo! Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK