ČEZ bude na Slovensku dodávat elektřinu i maloodběratelům

18.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. srpna (ČTK) - Elektrárenská společnost ČEZ chce na Slovensku prodávat elektřinu i maloodběratelům s ročním odběrem nad 30 megawatthodin. Zákazníky, kteří vypoví stávající smlouvu na dodávky elektřiny do konce září, začne ČEZ zásobovat od začátku příštího roku. Sdělila to mluvčí ČEZ Eva Nováková. Firma se na Slovensku dosud zaměřovala na dodávky velkým a středním průmyslovým zákazníkům.

"Slovenští odběratelé si jsou vědomi nedostatku elektřiny na Slovensku a hledají zajištění dodávek v podobě obchodníka, který má za sebou i výrobní zdroje," uvedl ředitel ČEZ Slovensko Márius Hričovský.

ČEZ Slovensko je největší alternativní dodavatel elektřiny na slovenském trhu. V loňském roce zajistil svým 150 zákazníkům téměř jednu terawatthodinu elektřiny, čímž podle Hričovského více než zdvojnásobil jak zákaznické portfolio, tak i objem dodávek.

Ve spolupráci s maďarskou skupinou MOL připravuje ČEZ na Slovensku projekt paroplynové elektrárny o výkonu 800 megawattů. V květnu si slovenská vláda vybrala ČEZ jako strategického partnera pro výstavbu nového bloku v jaderné elektrárně v Jaslovských Bohunicích.

Skupina ČEZ je největší středoevropskou energetickou společností s více než devíti miliony zákazníků. Celkový výkon jejích výrobních zdrojů přesahuje 14.300 MW.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK