Akcie předních firem v USA dopoledne vzrostly

18.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 18. srpna (ČTK) - Akcie v USA dopoledne vzrostly v reakci na pokles z předchozího dne podobně jako akciové trhy jinde ve světě. Index Dow Jones posílil o 0,8 procenta na 9209 bodů a Nasdaq Composite se v 18 hodin SELČ zvýšil na 1950,9 bodu se ziskem jednoho procenta, ukázaly stránky Yahoo! Finance.

Akcie na Wall Street mírně vzrostly již v začátku obchodování díky trhům v zahraničí. Náladu zlepšila příznivá ekonomická zpráva z Německa, kde se zlepšila spotřebitelská důvěra.

Ve Spojených státech přesto přetrvává větší nejistota. Zisky akcií mírnily smíšené výsledkové zprávy maloobchodů i vládní statistika o výstavbě obytných domů. Zisk maloobchodů ukazuje, že se spotřebitelé v USA stále bojí utrácet. Home Depot kvůli tomu například vykázal pokles obratu, napsala agentura AP.

Počet nových stavebních povolení a domů, které se začaly stavět, se za červenec v USA nečekaně snížil. Pokles způsobily především domy pro více rodin. Nárůst výstavby jednogeneračních domů pátý měsíc za sebou ale drží při životě naděje, že je ekonomika připravena vymanit se z recese.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK