Koruna dopoledne stagnovala na úrovni pátečních hodnot

24.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. srpna (ČTK) - Česká měna dopoledne stagnovala. Krátce po 10:45 se koruna vůči euru obchodovala na pátečních uzavíracích hodnotách na 25,45 Kč/EUR, k dolaru pak byl koruna o jeden haléř slabší a pohybovala se na úrovni 17,81 Kč/USD, vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

"Zatím nevidíme žádný velký posun kurzu. V regionu je dnes na programu jen jedna důležitá událost - jednání maďarské centrální banky. Čeká se snížení sazeb o 50 bodů. V ČR jsme dnes bez událostí, trh by měly ovlivňovat akcie ve světě, vliv maďarských sazeb na korunu by měl být minimální," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Dolar se vrátil těsně pod hranici 1,4300 vůči euru, a mírně tak korigoval ztráty, které nabral hlavně v pátek dopoledne. Krátce po 10:45 se obchodoval na úrovni 1,4290 USD/EUR.

"Oporu pro další zisky dnes dolar nebude moci čerpat z nových událostí. Kalendář pro hlavní trhy slibuje jen průmyslové objednávky v eurozóně, které nemají velký potenciál pohnout kurzem, a navíc se čeká jejich zlepšení. Pokud vydrží dobrá nálada na akciích, mohla by americká měna naopak lehce ztrácet," sdělil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK