Koruna dále posilovala vůči euru i dolaru

24.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. srpna (ČTK) - Česká měna dnes posilovala vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 17:00 koruna vůči euru posílila na 25,36 Kč/EUR a k dolaru na 17,71 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

"Koruna dnes zůstala velmi klidná, podobně jako v předchozích dnes však stále pomalu posiluje," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. Jediná důležitější událost v regionu, jednání maďarské centrální banky, trhy podle něj příliš nezaujala. Maďarsko snížilo úroky o půl procentního bodu na osm procent. Téměř žádný vliv nebyl znát u maďarského forintu, natož pak u české koruny, doplnil.

Vývoj akcií ve světě podle Vlka drží v regionu mírně pozitivní náladu, která však dnes dala základ jen nepatrným ziskům.

Americký dolar kolem 17:00 stál na 1,4320 USD/EUR. "Dopoledne vyšly průmyslové objednávky v eurozóně, které dopadly o poznání lépe, než se čekalo," poznamenal Vlk s tím, že vliv této zprávy na trh však byl minimální. Celkově se dolar vůči euru posunul jen mírně vzhůru, k čemuž zřejmě pomohly akcie, jež se stále drží v plusu, doplnil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK