Akcie amerických korporací ve středu nepatrně vzrostly

27.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 27. srpna (ČTK) - Akcie v USA uzavřely rozkolísané středeční obchodování s nepatrnými zisky díky prodeji domů a továrním zakázkám. Trh v posledních dnech ovládla opatrná nálada, protože akcie během růstové vlny od března posílily zhruba o polovinu.

Index Dow Jones za středu vzrostl o 4,23 bodu na 9543,52 bodu, tedy o 0,04 procenta. Dow Jones stoupl sedmý den za sebou a opět posunul své maximum letošního roku. Index Nasdaq Composite si připsal 0,01 procenta na 2024,43 bodu se ziskem jedné pětiny bodu.

Údaje o ekonomice se sice lepší, investoři ale pochybují o tom, zda může růst akcií pokračovat bez jasného důkazu, že ekonomika již roste. "Obecně se zdá, že je trh zralý na určitý ústup zpět," citovala agentura AP jednoho z obchodníků.

Dolar ve středu vzrostl díky zprávě, že Čína omezí nadměrné investice. Na devizovém trhu tak převládly obavy o ekonomické oživení. Zmírnila je pak zpráva o rostoucím prodeji nových domů v USA. Vzrostly i zakázky na zboží dlouhodobé spotřeby.

Kurz eura za středu oslabil o 0,3 procenta na 1,4249 USD a o 0,4 procenta na 134,14 JPY. Dolar vůči japonskému jenu stagnoval na 94,15 JPY, dodal Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK