Dráhy zvýší koncem prázdnin kapacitu vlaků o 4000 míst

27.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. srpna (ČTK) - České dráhy v závěru prázdnin mimořádně vypraví 50 posilových vagonů s kapacitou 4000 míst. Delší vlaky pojedou především na tratích mezi Prahou a střední a severní Moravou. Oznámil to mluvčí drah Petr Šťáhlavský.

Dráhy prodlouží vlaky především o nastávajícím víkendu a v pondělí. Více míst bude především ve vlacích Hutník, Bohemia a Comenius, které jezdí z Prahy na Ostravsko, nebo v expresu Velehrad mezi Prahou a Starým Městem u Uherského Hradiště.

Posilové vozy vyjedou i na trasách Plzeň - Most, Praha - Tanvald, Ostrava - Brno a Praha - Příbram - České Budějovice. V pondělí dráhy vypraví jeden pár vlaků pendolino mezi Prahou a Ostravou. Od 25. června navíc jezdí posilový letní rychlík Vihorlat z Prahy do Košic a zpět. Ten mohou cestující využít vždy od čtvrtka do neděle až do 6. září.

"V souvislosti s očekávaným zvýšeným zájmem o přepravu o tomto víkendu a na počátku příštího týdne České dráhy doporučují zajistit si včas rezervace místa nebo si zakoupit jízdenku v předprodeji," uvedl Šťáhlavský.

Na začátku prázdnin dráhy zvýšily na několik dnů kapacitu vlaků o 6000 míst. Kromě letních prázdnin jezdí delší soupravy také před Velikonocemi, Vánoci nebo na Dušičky. Nejvytíženější vlaky jezdí v období Vánoc a Silvestra.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK