Koruna dopoledne mírně posiluje k euru i dolaru

27.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. srpna (ČTK) - Česká koruna dopoledne mírně posiluje k oběma hlavním světovým měnám. V 10:15 je oproti středečnímu závěru silnější o čtyři haléře a obchoduje se na 25,44 Kč/EUR, vůči dolaru je pak kurz koruny pevnější o pět haléřů na úrovni 17,86 CZK/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

"Měny ve střední Evropě sledují neslané nemastné výkony evropských akcií. Hlavní trhy obchodují smíšeně a indexy se pohybují kolem nuly. Koruna, kterou korekce vynesla až na 25,50 Kč/EUR, se nyní proti euru obchoduje na 25,44 za slabého pohybu. To samé platí pro forint a zlotý," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Podle Vlka je dnešní den chudý na informace z regionu, které by mohly kurz koruny ovlivnit. "Zprávy z regionu dnes zastupuje jen vyšší maďarská nezaměstnanost, která však pro trh impulsem k pohybu není. O směru během dne by měly rozhodnout akcie," informoval Vlk.

Dolar mírně ubral ze svých včerejších zisků a obchoduje se už s menšími výkyvy na 1,4240 vůči euru. "Z nových událostí bude mít nejsilnější slovo revize amerického HDP za druhý kvartál. Trh počítá s mírným zhoršením předběžného čísla na -1,5 procenta. V případě lepšího výsledku však předpokládáme další posílení dolaru," sdělil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK