Piloti ČSA vyhlásili neomezenou stávkovou pohotovost

27.08.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. srpna (ČTK) - České sdružení dopravních pilotů CZALPA vyhlásilo neomezenou stávkovou pohotovost pilotů ČSA. Zástupci sdružení to oznámili na dnešní tiskové konferenci. Důvodem je podle nich snaha managementu ČSA umlčet kritiku ze strany zaměstnanců. Šéf sdružení pilotů CZALPA Filip Gaspar dostal ve středu od managementu napomenutí za údajné vynášení interních informací do médií.

Piloti zatím nemají zatím žádný závazný termín pro vyhlášení stávky. Podle Gaspara by protest zcela jistě spustilo propuštění jeho osoby od firmy. "Pokud bude management škodit této firmě, tak důvody pro stávku rozšíříme," naznačil Gaspar, že důtka nemusí být jediným důvodem. O vyhlášení stávkové pohotovosti uvažují také letečtí technici a inženýři.

O středeční výzvě prezidenta firmy Radomíra Lašáka, který odborům nabídl svůj odchod pokud zaměstnanci přistoupí na snížení platů, budou odborové organizace teprve jednat. Předáci několika odborových organizací se dnes k návrhu vyjádřili pouze za svoji osobu a jejich odpovědi se rozcházely.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK