Co týden dal?

30.08.2002 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Koncem týdne vždy v pátek odpoledne pro Vás máme připravenou zprávu o nejaktuálnějším dění doma, ve světě i na našem serveru. Proto neváhejte a v krátkém souhrnu si přečtěte, co všechno se tento týden událo....

Posledních 7 dní ve světě:

Celý minulý týden jsme četli zprávy o připravovaném útoku Spojených států na Irák. Ten představuje podle představitelů světových velmocí reálnou hrozbu celé planetě a proto je nutné se s režimem diktátora Saddáma Husajna vypořádat. USA jsou odhodlány podniknout útok i bez podpory spojenců z NATO. Termín "vyhlášení" války je listopad tohoto roku. Husajn v této souvislosti uvedl, že útok na Irák bude považován za útok na celý muslimská svět.

Slovenský prezident je nemocen. Od úterka byl hospitalizován a vyšetření proběhla i na klinice ve Vídni. Žádné objektivní příčiny jeho problémů a horečky nebyly zjištěny. Byl propuštěn do domácího ošetřování.

Mnoho nových zpráv se objevilo v souvislosti s teroristickou organizací Al-Kaidá. Ta má údajně pořád přístup k milionům dolarů a tak může podnikat přípravy na další teroristické útoky podobný tomu loňskému na WTC v New Yorku. Ten teroristé údajně připravovali více než rok.

V jihoafrickém Johannesburgu byl zahájen Světový summit o udržitelném rozvoji. Cílem tohoto summitu je vyvedení z chudoby milióny lidí bez dalšího poškozování životního prostředí. Tento cíl ale od počátku komplikují rozpory mezi vyspělými a rozvojovými zeměmi. USA jako největší mocnost světa a zároveň největší znečišťovatel životního prostředí se summitu neúčastní.

 

Posledních 7 dní u nás doma:

Povodně a jejich dozvuky jsou pořád událostí číslo jedna. Nejvážnější informace přicházejí z Neratovické Spolany a pražského metra. Jen tyto dvě akce si ze státního rozpočtu vyžádají částku blížící se deseti miliardám korun.

Jak by chtěl stát financovat odstraňování následků povodní? Jedním ze způsobů je zvyšování daní. Uvažuje se o zavedení dalšího pásma daně z příjmů fyzických osob a eventuelní možné změny sazeb DPH.

Pracovníci záchranky okrádali pacienty. Obvodní soud pro Prahu 7 jim vyměřil podmíněné tresty 33 a 28 měsíců odnětí svobody. Tresty jim odložil na maximální zkušební dobu pěti let. Oba záchranáři také musí podle rozsudku uhradit okradeným způsobenou škodu, která činí zhruba 200.000 korun.

Velká voda postihla 505 obcí v jedenatřiceti okresech. Voda se rozlila po území hlavního města Prahy a dalších sedmi krajů. To je celková bilance záplav.

 

Posledních 7 dní na našem serveru:

Na našem serveru jsme pro Vás připravovali speciální stránku, která se právě povodním a převážně jejich ekonomickým dopadům věnovala. Také jsme pro vás v rámci jednotlivých sekcí napsali mnoho užitečných rad. Další informace a rady jak se chovat po povodních, co se zatopeným autem, jak informovat pojišťovnu o škodné události hledejte v sekcích ekonomika, pojišťovnictví, daně, kapitálový trh, bankovnictvi

Pro rodiče malých školáčků jsme připravili kalkulátor školních nákladů a proto neváhejte a zjistěte si, na kolik Vás Vaše ratolest přijde peněz a co všechno jí budete muset koupit než usedne do školní lavice.

Úplnou a největší novinkou především pro firemní klientelu je 9.sekce. Co to je? Co bude sekce obsahovat? Jaké informace se zde dozvíte? Neváhejte a zaregistrujte se! Vše se včas dozvíte.

V sekci Bydleni na stránce Podpory naleznete informace o novém příspěvku k hypotečnímu úvěru pro mladé do 36 let na starší nemovitosti. O příspěvek lze žádat od začátku září, více informací naleznete zde.

Připravujeme pro Vás nové projekty, nové zajímavé stránky, proto neváhejte a sledujte WWW.FINANCE.CZ

 

Anketa posledních 7 dní:

Přesto, že jsme anketní modul přesunuli do dolní části naší domovské stránky, anketu nám i nadále vyplňujete a tak získáváme názor našich čtenářů na aktuální témata. Anketní otázka právě uplynulého týdne byla: Souhlasíte se zvýšením spotřební daně (alkohol, cigarety, benzín)? Výsledky posuďte sami:


Ne, všechny daně se musí snižovat
Ano, ale musí se snížit daně z příjmů
Ano, je to způsob jak pomoci obětem povodní

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU