Akcie na Wall Street dopoledne mírně oslabily

11.09.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 11. září (ČTK) - Akcie na Wall Street dopoledne mírně oslabily, protože investoři se drží stranou po pětidenním růstu. Mnozí obchodníci očekávají, že se trh vydá dolů, protože nárůst akcií od jara považují za přehnaný. Zájem kupujících dnes ale udržuje několik příznivých podnikových zpráv.

Klíčový index Dow Jones klesl v poledne newyorského času o 0,16 procenta na 9612,3 bodu. Index technologického trhu Nasdaq Composite se v 18 hodin SELČ snížil na 2080,4 bodu se ztrátou 0,2 procenta, ukázaly internetové stránky Yahoo! Finance.

Předpověď výsledku hospodaření za první čtvrtletí příštího roku zlepšil přepravce FedEx, jehož podnikání se považuje za indikátor, v jaké kondici je ekonomika obecně. Podnik zvýšil odhad díky silné mezinárodní přepravě zásilek a snižování svých nákladů.

Jistý prostor pro optimismus poskytly i ekonomické zprávy. Ministerstvo obchodu například zveřejnilo, že zásoby zboží v amerických velkoobchodech klesly již 11. měsíc za sebou. A tržby vzrostly o nejvyšší sumu za déle než rok, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK