ČT: Do dozorčí rady ČSA míří manažer Novák a ekonom Zámečník

13.09.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. září (ČTK) - Do dozorčí rady Českých aerolinií míří krizový manažer Miroslav Novák a člen Národní ekonomické rady vlády (NERV) a ekonom Miroslav Zámečník. Uvedl to dnes Václav Moravec v pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Z dozorčí rady ČSA v pátek odstoupili její předseda Ivan Kočárník a členka rady a primátorka Chomutova Ivana Řápková.

Řápková jako důvod rezignace uvedla útoky politiků ČSSD a odborářů ČSA na management a vedení společnosti. Kočárník i Řápková vidí původ kritické situace firmy, která se dostala do téměř dvoumiliardové ztráty, v chybách předchozího vedení firmy nynějšího volebního manažera ČSSD Jaroslava Tvrdíka. To následně odmítl šéf ČSSD Jiří Paroubek.

Mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob v pátek ČTK řekl, že dozorčí radu ČSA čekají už v pondělí další razantní změny. Mělo by se rozhodnout právě i o nových členech rady.

V původně 12členné dozorčí radě nyní zůstávají místopředsedové Tomáš Uvíra a Dušan Horák a členové Tomáš Brabec, Jan Bürgermeister, Ivan Foltýn, Roman Boček, Radomil Kratochvíl, Jaroslav Lorenc, Petr Polák a Pavel Škvára.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK