Autobazary AAA Auto se příští rok zřejmě vrátí do Maďarska

14.09.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. září (ČTK) - Prodejce ojetých aut AAA Auto zvažuje příští rok návrat na maďarský trh. Na na konci jara nebo v létě by mohl otevřít jednu pobočku v Budapešti. ČTK to řekl generální ředitel Anthony Denny. Z Maďarska se firma kvůli ekonomické krizi stáhla na začátku roku.

"Budoucí potenciál maďarského trhu je podle nás stále velice silný. Pokud se bude maďarské hospodářství v roce 2010 postupně konsolidovat, jak předpokládá například OECD, je reálné znovuotevření jedné naší maďarské pobočky v Budapešti koncem jara nebo v létě příštího roku," řekl ČTK Denny. Firma nyní v Maďarsku provádí průzkum trhu.

Skupina působila v Maďarsku od roku 2007 a postupně v zemi otevřela devět poboček, z toho dvě v Budapešti. Loni v Maďarsku prodala 6650 vozů, což je téměř desetina celkového prodeje společnosti.

Obchodní aktivity AAA v Maďarsku pozastavila v letošním prvním čtvrtletí kvůli nepříznivým podmínkám na trhu a poklesu poptávky po nových a ojetých autech. "Rozhodnutí bylo součástí restrukturalizace firmy, jejímž cílem byl návrat skupiny k zisku v letošním roce, což se podařilo," dodal Denny.

Akcie AAA se vedle Prahy obchodují také na Budapešťské burze. AAA Auto rovněž v Maďarsku stále vlastní hlavní nemovitosti, ve kterých podnikala.

AAA Auto působila celkem na pěti trzích. Kvůli poklesu poptávky se ale loni stáhla z Polska a na začátku letošního roku i z Maďarska a Rumunska. V současnosti provozuje více než dvě desítky poboček v ČR a na Slovensku. Již několik let sonduje vstup na ruský trh.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK