Koruna stagnuje kolem pondělních hodnot

15.09.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. září (ČTK) - Česká měna se při klidném dopoledním obchodování pohybuje těsně kolem pondělních závěrečných hodnot. Krátce před 11:00 stála na 25,46 Kč/EUR a 17,44 Kč/USD, vyplývá z z údajů serveru Patria Online.

Na vývoj kurzu koruny neměla podle analytika Patrika Finance Tomáš Vlka vliv dnešní čísla z ekonomiky ani zpráva o tom, že ČSSD nepodpoří rozpuštění Poslanecké sněmovny a bude chtít volby až v řádném termínu v červnu příštího roku.

"Mírně vyšší data o výrobních cenách, než se čekalo, nemohla trh nijak rozházet," uvedl Vlk. Ceny průmyslových výrobců v srpnu meziročně klesly po šesté v řadě, a to o 5,1 procenta, což je pošesté v řadě největší meziroční pokles od začátku sledování v roce 1991.

Polský zlotý a maďarský forint lehce posilují, podle Vlka pod vlivem mírného růstu evropských akcií, a umazávají tak pondělní ztráty, kdy se zlotý dostal na nejslabší hodnotu za posledních sedm týdnů.

Dolar byl už v pondělí stažen zpět nad 1,4600 USD/EUR, ale znovu se pokouší posílit spolu s tím, jak momentálně vyprchává pozitivní nálada na riziková aktiva, uvedl Vlk. Krátce před 11:00 byl kurz na 1,4606 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK