Koruna mírně oslabila k dolaru, vůči euru stagnovala

18.09.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. září (ČTK) - Česká měna v závěru týdne neprodloužila předchozí několikadenní posilování a mírně oslabila k dolaru, zatímco vůči euru stagnovala. Krátce po 16:30 koruna k euru stagnovala zhruba na čtvrtečních hodnotách na 25,11 Kč/EUR. K dolaru ztratila šest haléřů na 17,10 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle ředitelky společnosti Next Finance Markéty Šichtařové dnes koruna opět testovala hladinu 25 korun za euro. "Bez světového optimismu v zádech měly ale veškeré pokusy k úspěchu daleko. Koruna se proto stále pohybuje těsně nad touto hladinou," uvedla Šichtařová. Na zlepšení nálady na světových finančních trzích se ale podle ní nebude muset čekat dlouho. "Proražení hladiny 25 Kč/EUR je proto otázkou několika dní," míní.

Dnes na finančních trzích nepanuje podle Šichtařové euforie, která by tlačila dolar ke slabším hodnotám, a tak posílil až k hodnotě 1,465 USD/EUR. "Dál se mu ale nechtělo. Od této hladiny se odrazil a výsledkem následného oslabení je dnešní stagnace. Další várky dobrých zpráv ale dolar opět oslabí," doplnila Šichtařová.

Americký dolar se vůči euru krátce po 16:30 obchodoval na 1,4708 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK