Koruna dopoledne oslabovala vůči euru i dolaru

21.09.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. září (ČTK) - Česká měna dopoledne oslabovala vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:15 koruna klesla na 25,20 Kč/EUR a 17,20 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka v dnešním kalendáři není nic podstatného, a to jak z domova, tak ze světa. Zatím se zdá, že žádné zprávy rovná se žádný impulz k růstu.

Vlk poznamenal, že hlavním akciovým trhům se v úvodu týdne nedaří. Koruně ani okolním měnám tak nedávají motiv k dalšímu posilování. Česká měna se ani dnes zrána netlačí na silnější hodnoty a naopak oslabuje.

Z domácích událostí tento týden stojí za pozornost měnové jednání České národní banky. "Tentokrát však situace vypadá celkem jednoznačně - sazby se měnit nebudou a stabilní zůstanou delší dobu. Pro korunu tudíž jednání nebude zdrojem nervozity," míní Vlk.

Dolar kolem 10:15 posílil na 1,4649 USD/EUR. Mírná korekce, kterou nyní sledujeme, přerušila negativní tlak na dolar a umožňuje mu posílit, uvedl Vlk. Nejbližší událost, na kterou se trhy více zaměří, bude ve středeční jednání americké centrální banky (Fed). Půjde hlavně o další náznaky o podobě strategie na ústup od měnové stimulace, dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK