Akcie ve Spojených státech šly dopoledne oběma směry

21.09.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. září (ČTK) - Akcie ve Spojených státech šly dopoledne oběma směry. Emise největších firem postihly ztráty, ale trh s technologickými tituly rostl. Ranní pokles na trhu vyvolal výhled ekonomiky na dalších šest až devět měsíců. Vzrostl sice pátý měsíc za sebou, přesto se očekával výsledek mírně lepší.

Index Dow Jones v poledne newyorského času klesl o 0,27 procenta na 9793,4 bodu. Na trhu s technologickými tituly se index Nasdaq Composite v 18 hodin SELČ zvýšil na 2139 bodů se ziskem 0,3 procenta, ukázaly internetové stránky Yahoo! Finance.

Technologickému sektoru pomohla nahoru zpráva, že se počítačový výrobce Dell chystá převzít společnost Perot Systems za 3,9 miliardy dolarů. Tento nákupní zájem o akcie se ale na širší trh nepřenesl, napsala agentura AP.

Index hodnotící vyhlídky ekonomiky Spojených států vzrostl v srpnu pátý měsíc za sebou a je nejvýše od loňského ledna. Ukazatel takzvaných předstihových indikátorů stoupl o 0,6 procenta na 102,5 bodu, nejvýše od loňského ledna. Nárůst indexu odráží, že akciové trhy rostly a šíří se názor, že se ekonomika po recesi již začala oživovat.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK