Koruna dopoledne oslabila vůči euru, k dolaru stagnovala

23.09.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. září (ČTK) - Česká měna dopoledne oslabila vůči euru, k dolaru stagnovala na úrovni úterního závěru. Kolem 10:15 koruna klesla na 25,17 Kč/EUR, k dolaru se obchodovala na 17,00 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka se v obchodování s českou korunou nedějí velké změny. Trh krátce ovlivnily jen ranní údaje o maloobchodních tržbách v Maďarsku, které propadly více, než se čekalo.

V Česku bude podle Vlka důležitý až čtvrtek, kdy zasedá bankovní rada České národní banky a Poslanecká sněmovna bude rozhodovat o úpravách státního rozpočtu. "Dnes mohou přicházet další indikace o podobě těchto opatření a šancích na průchod hlasováním. Koruna si ale zatím takových informací nevšímá," dodal.

Dolar sice ještě posunul své mnohaměsíční minimum, ale dokázal se vrátit mírně pod 1,4800 USD/EUR, kde dnes pokračuje ve stabilizaci, uvedl Vlk. Spíše jen symbolický růst evropských akcií na dolar podle něj nevyvíjí velký tlak a navíc by trh dnes mohl být opatrnější před výstupem z jednání americké centrální banky (Fed). Trh dnes čeká makročísla jen z eurozóny, a to index nákupních manažerů a průmyslové objednávky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK