O post šéfa ČRo se utkají Medek, Duhan a Mejstřík

23.09.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. září (ČTK) - O post šéfa Českého rozhlasu se utkají Richard Medek, Peter Duhan a Jiří Mejstřík. Rozhodla o tom rada Českého rozhlasu. O novém generálním řediteli by měla po slyšení všech tří kandidátů rozhodovat ve středu 30. září. ČTK to řekl mluvčí ČRo René Zavoral.

Dosavadní programový ředitel Medek byl pověřen řízením rozhlasu po odvolání Václava Kasíka letos v červenci. Duhan vedl Český rozhlas 6 a je přechodným programovým ředitelem a Mejstřík již jednou podnik řídil na začátku 90. let.

Kasíka radní odvolali po deseti letech ve funkci pro sérii pochybení, která zahrnuje například předražení rekonstrukce historické budovy rozhlasu, údajné porušení povinností při sepsání mandatorních smluv s právníkem nebo zaměstnávání vedoucího sekretariátu, který neměl lustrační osvědčení.

Podle Lidových novin hrozí Českému rozhlasu v příštím roce ztráta 27 milionů korun proti letos očekávanému zisku 83 milionů. Hospodaření zatěžuje například souběh analogového a digitálního vysílání či vícenáklady spojené s rekonstrukcí jeho sídla.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK