Koruna dnes oslabila na 25,20 Kč/EUR a 17,08 Kč/USD

23.09.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. září (ČTK) - Česká měna oslabila k oběma hlavním světovým měnám. Krátce po 16:30 se obchodovala vůči euru ve srovnání s úterním závěrem o deset haléřů slabší na 25,20 Kč/EUR. K dolaru koruna ztratila osm haléřů na 17,08 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

"Regionální měny v čele s polským zlotým během středeční seance oslabovaly. Česká koruna ztrácela čtvrt procenta a posunula se ke hranici 25,20 Kč/EUR, přičemž všechny obchody na mezibankovním trhu byly uskutečněny v rámci relativně úzkého pásma 25,135 až 25,26 koruny za euro," uvedl Miroslav Frayer z investičního bankovnictví Komerční banky.

Čtvrtek podle Frayera přinese dvě důležité události. "Centrální banka bude rozhodovat o nastavení úrokových sazeb. V souladu s konsensem nečekáme ve stávajícím nastavení měnové politiky žádné změny. Dle naší prognózy by však měla bankovní rada snížit úrokové sazby na listopadovém zasedání, kdy bude mít k dispozici i aktualizovanou makroekonomickou prognózu," doplnil Frayer. Trhy však podle něj se snížením ani na jednom zasedání nepočítají.

"Druhým důležitým čtvrtečním bodem bude hlasování o státním rozpočtu. Dohoda mezi jednotlivými politickými stranami se zřejmě vyrýsovala, a tak úsporný balíček bude zítra pravděpodobně schválen," míní Frayer.

Americký dolar se vůči euru krátce po 16:30 obchodoval na 1,4760 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK