Koruna stagnuje k euru, vůči dolaru oslabila o desetník

29.09.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. září (ČTK) - Česká měna se dnes dopoledne vůči euru obchoduje kolem páteční hodnoty, zatímco k dolaru oslabila o zhruba deset haléřů. V 10:30 stála na 25,19 Kč/EUR a 17,28 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

V úvodu dnešního obchodování podle analytika Patrika Finance Tomáše Vlka na středoevropské měny pozitivně působil poslední vývoj v USA a v Asii, kde se dařilo akciovým trhům. "Západoevropské trhy se však k růstu nenechaly strhnout a koruně ve větším rozletu zabránily," doplnil.

Jako všechny poslední zprávy z tuzemska zůstalo podle Vlka bez vlivu na vývoj koruny i varování viceguvernéra České národní banky Mojmíra Hampla, který předpokládá oživení české ekonomiky ve tvaru W. Druhé dno přitom Hampl předvídá na druhou polovinu roku 2010 s tím, že následný hospodářský růst v ČR ani v Evropě nebude takový jako před krizí.

Posilování dolaru v pondělí odpoledne podle Vlka zabrzdil růst akcií, dnes se však americká měna opět pouští do dalšího sbírání zisků. Proti euru se krátce po 10:30 obchodovala na 1,458 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK