Koruna dopoledne mírně oslabuje k euru, k dolaru naopak posiluje

30.09.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. září (ČTK) - Koruna dopoledne oslabuje vůči euru, k dolaru naopak mírně posiluje. V 10:30 je česká měna vůči euru slabší oproti úternímu závěru o pět haléřů a obchoduje se na hodnotě 25,22 Kč/EUR, k dolaru pak koruna zpevnila oproti úternímu závěrečnému kurzu o sedm haléřů na úroveň 17,24 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

"Hned zkraje dnešního dne koruna odevzdala skromné včerejší zisky a obchoduje se znovu na 25,20 proti euru," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk. Z dalších středoevropských měn svoje úterní ztráty mírně koriguje polský zlotý, zatímco forint je ještě rozšířil, a to i přes překvapivě dobré výsledky běžného účtu za druhé čtvrtletí.

"Vývoj na hlavních trzích je dopoledne mírně pozitivní, avšak vliv na korunu čekáme minimální. Z domova dnes přišla zpráva o chystané daňové reformě, kterou by chtěl předložit ministr (financí Eduard) Janota. Ačkoli jde o zajímavou zprávu, pro obchodování s korunou není podstatná," informoval Vlk s tím, že motiv k pohybu může česká měna případně najít v odpoledních číslech z USA.

Pozornost trhu se podle Vlka soustředí zejména na výsledky zaměstnanosti v soukromém sektoru a index nákupních manažerů v oblasti Chicaga. "Reakce trhu však může být tlumená, neboť v obou případech jde o indikace pro ještě důležitější data v dalších dvou dnech," doplnil Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK