Cenová nabídka na koupi Českých aerolinií je na ministerstvu

30.09.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 30. září (ČTK) - Konsorcium Unimex - Travel Service doručilo dnes před polednem ministerstvu financí cenovou nabídku na koupi více než 92 procent akcií Českých aerolinií. ČTK to sdělila mluvčí Travel Servisu Vladimíra Dufková. Nabízenou částku chce firma zveřejnit až kolem 16:00.

Konsorcium je jediným zájemcem, který v privatizaci ČSA zbyl; k podání nabídky využilo nejzazší možný termín. První náměstek ministra financí Ivan Fuksa informaci nepotvrdil, neboť je mimo úřad, doručení nabídky však předpokládá. "Komentovat to ale nebudeme," uvedl dnes Fuksa pro ČTK.

Nabídnutá částka by se měla dostat na veřejnost nejpozději dnes odpoledne. Její zveřejnění přislíbil vedle firmy také mluvčí ministerstva financí Ondřej Jakob, který je nyní s ministrem Eduardem Janotou ve Švédsku.

Otázku, zda prodat či neprodat České aerolinie, vláda vyřeší zřejmě do 14 dnů. Janota to uvedl po úterním jednání vlády. Ministerstvo dá doporučení vládě po konzultacích s dozorčí radou a poradenskou firmou, hlavním ukazatelem má být právě cena.

České aerolinie bojují aktuálně o přežití, v pololetí vykázaly ztrátu téměř dvě miliardy korun. Ve firmě se proto uskutečňuje ozdravný plán prezidenta Radomíra Lašáka, v jehož rámci již začalo propouštění, které se má týkat až 860 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK