Firma Český film odmítá závazky vůči ČT, televize na nich trvá

01.10.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. října (ČTK) - Společnost Český film dnes odmítla, že by dlužila České televizi za vydání seriálu Třicet případů majora Zemana na nosičích DVD. Informace o dluhu čtyři miliony korun se objevila na nedávném jednání Rady ČT. Televize však na pohledávce trvá a tvrzení firmy považuje za nepravdivá. Spor nyní řeší soud.

Společnost Český film navíc tvrdí, že televize dluží naopak jí dva miliony korun. Pohledávky ČT za "Zemana" prý zanikly tím, že televize neumožnila Českému filmu vydat na DVD také seriál Saturnin, ačkoliv společnost prý zvítězila ve veřejné soutěži. Firma tak po ČT požaduje mimo jiné ušlý zisk.

Mluvčí televize Ladislav Šticha uvedená tvrzení odmítl a pohledávky Českého filmu za ČT označil za údajné. "Jakékoliv pohledávky společnosti Český film, kterými se ta pokouší zdůvodnit, proč nezaplatila za seriál Třicet případů majora Zemana na nosičích DVD, Česká televize od samého počátku neuznává," uvedl Šticha. Podle něj je nyní nutné vyčkat na výsledek soudního sporu.

Smlouva na šíření DVD s majorem Zemanem se stala předmětem sporů už v době podpisu před dvěma lety. Kontrakt podepsal generální ředitel Jiří Janeček, naopak na ní chyběl podpis tehdejšího obchodního ředitele Pavla Krumpára.

Spory se vedly o to, zda Janeček neporušil vnitřní předpisy České televize. Podle deníku Mladá fronta Dnes, který na problém na podzim 2007 upozornil, ČT navíc nevybrala nejvyšší nabídku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK